Kvalitetskontroll

Kvalitetskontrollerna är många och sker bland annat på plats av våra inköpare.

Alla mattor som säljs på CarpetVista.com har genomgått en mycket noggrann kvalitetskontroll. Vi kontrollerar alla mattor i samband med inköpen i tillverkningsländerna och mattor av sämre kvalitet väljs bort omgående.

Efter att mattorna polerats, tvättats och torkats kontrolleras de igen och mindre hål och missar lagas om så behövs innan de fraktas till vårt lager. Mattorna får heller inte uppvisa synbart slitage och färgerna i mattan får heller inte ha fällt.

När mattorna anländer till vårt lager kontrolleras de återigen (i samband med fotograferingen) för att se så att inga skador uppkommit i transporten. Vi kontrollerar mattan för att se så att inga hål finns och att fransarna är hela såväl som att langetteringen är hel. Avvikelser i färg och storlek kontrolleras också och eventuella lagningar får inte vara dåligt utförda. Om mattorna inte uppfyller våra högt ställda krav bjuds de heller inte ut till försäljning!

Alla dessa kontroller utförs även i samband med paketeringen innan vi skickar iväg en matta som beställts av dig - allt för att du som kund ska bli så nöjd som möjligt med din nya matta!

Här visas ett tydligt exempel på abrash i en Lori-matta.

Du bör också känna till följande:

Har du valt en by- och nomadmatta till ditt hem får du acceptera att mattan kan ha avvikelser i färg, storlek och form - att den inte är helt symmetrisk, att mönstret är lite primitivt och att bottenfärgen skiftar nyans.

På denna Gabbehmattan ses tydliga exempel på förekommande avvikelser i mönster och form.

Det senare kallas abrash och beror på att garn från olika färgbad har använts. Tidigare ansågs detta vara ett problem men med tiden har man konstaterat att det inte är helt fel med abrasher i by- och nomadmattor. Dessa ger mattan mycket mer liv och positiv energi och idag använder sig en del mattknytare avsiktligt av abrasher för att ge mattan liv och unikitet.

Ett annat exempel på en Lorimatta med avvikelser i form, färg och mönster.

Dela denna artikel:

För sitt korrekta innehåll har alltommattor fått utmärkelsen: