Varför köpa matta på Internet?

På CarpetVista.com har du alltid 30 dagars öppet köp. Det ger dig möjlighet att prova mattan hemma i lugn och ro.

En ny typ av mattförsäljning sker via Internet. Precis som med de flesta andra kapitalvaror lönar det sig - här finns pengar att spara och fynd att göra. Du kan hemma, på din dator själv bläddra bland ett stort utbud på tusentals handknutna mattor av hög kvalitet. Du läser fakta om mattorna och jämför priser i lugn och ro när som helst på dygnet.

En annan stor fördel med att handla över Internet är överskådligheten och tydligheten, vilket är bra när du ska fundera på om mattan eventuellt passar in i ditt hem. Du spar också en massa tid på att slippa besöka en massa butiker och andra inköpsställen.

När du sedan fått hem mattan kan du känna på den, granska den och se så att den verkligen passar in i ditt hem. Internetförsäljning ligger verkligen i tiden eftersom priserna kan hållas nere genom rationell hantering och stora inköp - något som kommer dig som kund tillgodo. Snabba leveranser direkt till din dörr och med samma köptrygghet som i butik ger dig som konsument goda möjligheter att göra en bra affär.

Det är viktigt att man som kund sätter sig in i leveransvillkor, betalningsvillkor, returrätt vid reklamationer osv.

Mattan du köper måste givetvis passa i ditt hem.

Andra inköpsställen

Väljer du att handla i en vanlig mattbutik är det ofta svårt att få se hela mattan, mattorna ligger i stora högar och då man bläddrar kan man bara se en mindre del av de mattor som ligger under, ibland bara ett hörn. Du får säkert hjälp av en försäljare men efter en tid blir han kanske otålig om du har svårt att bestämma dig. Ett köp av en vacker matta till ditt hem ska enligt vår mening inte stressas fram.

Ett annat sätt kan vara att gå på en mattauktion. På dessa kan du finna antika mattor som i pris och skick varierar från 100 000-tals kronor ned till enklare mattor för någon tusenlapp. Mattorna som säljs är begagnade, de säljs i befintligt skick och måste kanske tvättas och ibland även lagas innan de tas i bruk. Viktigt att känna till är att du på en auktion inte kan få mattorna på öppet köp!

Använd gärna våra mattor här på CarpetVista för att jämföra priser innan du bestämmer dig!

Dela denna artikel:

För sitt korrekta innehåll har alltommattor fått utmärkelsen: